Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark

Persberichten 2011

Inzendingen Tuinenfestival 2012 bevestigen kwaliteit

Op dit moment wordt in Appeltern volop gewerkt aan de eerste selectie van de inzendingen van het derde Tuinenfestival.
Met name door initiatiefnemer Ben van Ooijen, directeur De Tuinen van Appeltern en Michel Lafaille, curator van het Tuinfestival. In een eerste reactie geven zij aan zeer enthousiast te zijn over kwaliteit en kwantiteit van de ingezonden ontwerpen op het gegeven thema: ‘De straat als tuin’. Gezien de vijandschap tussen die twee elementen van de buitenruimte was dit een gedurfd thema en een uitdaging voor de ontwerpers.

Download hier het complete persbericht: Tuinenfestival 3e editie 2012

Holcim Award voor De Stuurlui stedenbouw en Atelier Gras

EETHUIS heeft een Acknowledgement Prize gewonnen!
Motivatie ontwerper EETHUIS | Een huis om op te eten! Daar kun je niet van afblijven! Dat wil je proeven, aanraken, oogsten, wieden, zaaien en ruiken. EETHUIS is een nieuwe manier van smaakvol tuinieren. Het is een moestuin zoals u die nog nooit gezien heeft. Niet alleen de bodem; ook de wanden en het dak van EETHUIS worden gebruikt om groente, fruit en bloemen te kweken. Elke vierkante meter wordt benut, waarbij wij gebruik maken van de kennis en technieken van de intensieve teeltmethoden. Vers van het dak, de wand en de vloer!

Voor meer info over de Holcim Award >> check hier

Eigen tuinpret of de zorgflat?

Tuingeluk-Plus dag op zaterdag 24 september 2011
We horen het steeds vaker. Mensen die kozen voor een meer verzorgde omgeving, omdat ze opzagen tegen het vele werk in huis en tuin. Daarna kregen ze spijt van hun beslissing omdat ze hun eigen tuin heel erg gingen missen. In vele gevallen was dat helemaal niet nodig geweest als het tuinonderhoud meer was teruggebracht naar een acceptabel niveau. De Tuinen van Appeltern en de 45 aangesloten hoveniersbedrijven bedachten het Tuingeluk-Plus programma om beslissers te behoeden voor een verkeerde keuze.

Download hier het complete persbericht: Persbericht Tuingeluk-Plus

Tuinenfestival Appeltern viert feest

Gouden Potloden voor het eerst uitgereikt
Het Tuinenfestival van Appeltern, waar een vijftiental bijzondere tuinen te zien zijn die speciaal voor het festival werden aangelegd, is voor het eerst bekroond met drie winnaars. Op vrijdag 9 september jl. werd door het aanwezige publiek van de Appeltern Expo vakdag, bij elkaar een duizendtal vakbroeders en -zusters uit de groene branche, in drie categorieën de favoriete tuinen aangeduid.

Download hier het complete persbericht: Tuinenfestival 2011 Uitreiking het Gouden Potlood

Tuinenfestival 2012: De straat als tuin

Derde editie gestart met een nieuw thema
Appeltern, augustus 2011. Na twee succesvolle afleveringen van het Tuinenfestival van Appeltern heeft de directie van de Tuinen van Appeltern een derde editie gestart met een nieuw thema: ‘De straat als tuin’. De straat wordt meer en meer een onpersoonlijke plaats om te vertoeven, slechts vormgegeven door functionele dingen. Het Tuinenfestival zoekt ontwerpen die een beeldende stimulans geven aan het denken over de toekomst.

Download hier het complete persbericht: Appeltern Tuinenfestival 2012

Zomerfair op 2 en 3 juli 2011

Eén totale zomerbeleving
Het weekend van 2 en 3 juli a.s. kunt u heerlijk gaan zomeren in De Tuinen van Appeltern. Een evenement met zonnige belevenissen en nieuwe inspiraties om alvast in de vakantiesfeer te komen! Een vol programma met heerlijke proeverijen en leuke demonstraties.

Download hier het complete persbericht: Persbericht Zomerfair

21 en 22 mei: Groen & Gezond

De natuur heeft zoveel meer te bieden
Dagelijks komen we er eigenlijk mee in aanraking; producten uit de natuur. Of je nu gaat koken of onder de douche staat; de natuur is dichterbij dan je denkt. Kruiden en crèmes horen bij ons dagelijks leven maar wij zijn ons er vaak niet van bewust dat veel ingrediënten ervan uit de natuur komen. Om dit gegeven meer kenbaar te maken en aan te tonen dat de natuur meer respect verdient, is het themaweekend Groen & Gezond ontwikkeld. Dit weekend wordt voor het eerst gehouden op 21 en 22 mei in De Tuinen van Appeltern.

Download hier het complete persbericht: Groen en Gezond 2011

Tweede Tuinenfestival van start: Ongekende variatie

Een feest vol creativiteit en reflectie
Appeltern, mei 2011. Met de tweede editie van het Tuinenfestival van Appeltern is aangetoond dat de Nederlandse ontwerpers kunnen meedingen op internationale schaal. Sterke ideeën en veel fantasie getuigen van een inhoudelijk vermogen, een verzorgde en gedetailleerde aanleg van ambachtelijke kennis. De meer dan tweehonderd aanwezige genodigden uit de vakwereld waren eensgezind en tevreden. Deze tweede editie is zeer geslaagd en opent de poort naar een vaste traditie voor dit Tuinenfestival. Alle tien nieuwe tuinen vormen samen een breed scala aan beelden die de tuinwereld laten verbazen en de fantasie van ontwerpend Nederland laten zien.

Download hier het complete persbericht: Tweede Tuinenfestival

26 maart: De Grote Tuinveiling

Veiling van ‘hardware’ voor de tuin in De Tuinen van Appeltern
Eenmaal, andermaal…verkocht! Door renovatie en vernieuwing zijn er vele tuinproducten uit het tuininspiratiepark te Appeltern vrijgekomen waar u op kunt bieden tijdens ‘De Grote Tuinveiling’. Durft u uw hand op te steken? Voor het eerst sinds jaren organiseert De Tuinen van Appeltern op 26 maart weer een veiling van oude tuinspullen. Het magazijn, van het park met ruim 200 voorbeeldtuinen, puilt uit met meubels, accessoires, waterornamenten, potterie, gereedschap, beelden, bestratingen, planten en rariteiten. Tijdens de veilingdag krijgt u ’s ochtends de gelegenheid om alle spullen te bezichtigen in de opslagloods en rondom de plantenmarkt. ’s Middags start het officiële veilinggedeelte in de Bernardhal van het park.

Download hier het complete persbericht: De Grote Tuinveiling (word)

Spiegel uw creativiteit

Het tweede Appeltern Tuinenfestival, een feest vol creativiteit en reflectie
Het eerste Appeltern tuinenfestival heeft veel meer teweeg gebracht dan vooraf werd verwacht. De bijzondere tuinen hebben het nodige losgemaakt bij het publiek, in het vak en bij de media. Een reden voor De Tuinen van Appeltern om vrolijk verder te gaan en er nog een schepje bovenop te doen. Het tweede Appeltern Tuinenfestival als opstap naar een traditie. Het thema in 2011 is reflectie.

Download hier het complete persbericht: Het (tweede) Appeltern Tuinenfestival 2011

Eerste stap naar uw tuingeluk op 19 & 20 maart

Gratis tuinschets? Schrijf vóór 5 maart in!
Niet iedereen heeft een goed gevoel in eigen tuin, dat is erg jammer maar zeker iets aan te doen! Altijd is er wel een probleem over het vele werk, planten die op de verkeerde plaats staan, het alsmaar groeiende onkruid en dan werkt ook het weer nog niet mee. Veel van het ongenoegen kan worden voorkomen door vier simpele richtlijnen. Als u hier bij de inrichting of renovatie rekening mee houdt dan lacht het tuingeluk u gegarandeerd toe. Óók zonder groene vingers én zelfs als u liever geniet dan werkt in uw tuin.

Download hier het complete persbericht: 20110211 PB Tuinadviesdagen voorjaar

De Tuinen van Appeltern brengt tuingeluk in de praktijk

Onvoorwaardelijk geloof in de tuinbeleving heeft Ben van Ooijen doen besluiten ‘zijn’ park, De Tuinen van Appeltern, in 2011 wederom verder uit te breiden met daarbij de kernwaarden als kwaliteit, toepasbaarheid en beleving als belangrijkste uitgangspunten. Er is veel te vertellen over de Nederlandse tuinbeleving, over de vele keuzes in vrije tijd, over het digitale tijdperk, over moeilijke planten en over een veranderd leef- en werkpatroon, maar de sympathie voor natuur en buiten heeft daar feitelijk nauwelijks onder te leiden. Een schijnbaar onbewust verlangen naar groen blijft onmiskenbaar aanwezig, ook al voldoet de eigen tuin daarbij niet aan de verwachting. De juiste methodiek is simpelweg nog niet gevonden maar het is een kwestie van tijd dat heel Nederland ‘kleur bekend’ en massaal de tuin in gaat. De Tuinen van Appeltern draagt haar steentje bij met het tuinbelevingspark en op bredere schaal met ‘De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk'.

Download hier het complete persbericht: De Tuinen van Appeltern in 2011 (word.doc.)

Terug naar perspagina